Close

Mrakovica ima i bazen na otvorenom

Turistička ponuda Mrakovice, odnosno planine Kozare, bogatija je za nove sadržaje, jer u motelu “Bijele vode” radi i bazen na otvorenom.

Bazen je smješten u srcu Nacionalnog parka “Kozara”.

“Bijele vode” su nedavno proširile svoje sadržajne kapacitete za wellness i spa usluge, a sada je tu i vanjski bazen.

– Namjera nam je da budemo butik-hotel čija je prednost u intimnijoj atmosferi i gdje se svakom gostu poklanja pažnja – poručili su iz ovog motela.

Planina Kozara omeđena je rijekama Savom, Unom, Vrbasom i Sanom i svojevrsna je vazdušna banja, jedinstvena po brzini regeneracije crvenih krvnih zrnaca. To je mjesto gdje se može disati punim plućima i uživati u prelijepim ambijentima kozaračkih šuma.

Nacionalni park „Kozara“ je mjesto gdje možete dišući punim plućima uživati u prelijepim ambijentima kozarskih raskošnih šuma, baveći se raznim aktivnostima. Obilježene pješačke staze, koje vode do najljepših vidikovaca, pružaju izvrsnu priliku da upoznate ovu planinu i uživate u njenim slikovitim pejzažima. Planinarenje, biciklizam, sportsko penjanje i različite manifestacije čine boravak na Kozari potpunim.

Duž staza postavljene su klupe i nadstrešnice za odmor, uređena su izletišta, ložišta za vatru, uređeni vidikovci, mostovi i izvorišta pitke vode.

Zimi se Krajiška ljepotica pretvara u raj za ljubitelje zimskih sportova. Na raspolaganju su im tri ski-staze, dvije za malo starije i jedna za najmlađe ljubitelje snježnih radosti.

Ski-staza Kozara 1, dužine 650 m, pokrivena je ski-liftom “tanjir” kapaciteta 900 skijaša na sat. Staza je osvijetljena reflektorima te je ljubiteljima skijanja omogućeno i noćno skijanje.
U nedostatku snježnog pokrivača, uživanje u zimskim sportovima omogućavaju topovi za snijeg koji vještačkim snijegom pokrivaju čitavu dužinu staze.

Druga ski-staza Kozara 2, dužine 850 m, opremljena je ski-liftom tipa “sidro” čiji je kapacitet 1500 skijaša na sat.

Ski-staza za djecu dužine je oko 200 m i pokrivena je mini ski-liftom i ski-trakom.

Za sve one koji nisu savladali ovaj zimski sport na raspolaganju su instruktori skijanja. Takođe,  omogućeno je i iznajmljivanje ski-opreme.