Close

WELLNESS I BANJSKI TURIZAM

Živite bolje. Živite zdravo. Živite u zdravoj zoni.

BANjSKI TURIZAM

Banjski turizam u Republici Srpskoj, zasniva se na korištenju termalnih, termomineralnih i mineralnih voda, u svrhu liječenja, rehabilitacije i rekreacije. Imajući u vidu, balneo-resurse i turističku infra i suprastrukturu, banjski turizam je jedan od generatora razvoja privrede lokalne zajednice, kao i same Republike Srpske.

Banje Republike Srpske su Banja Vrućica, Banja Kulaši, Banja Slatina, Banja Laktaši, Višegradska banja Vilina Vlas, Zdravstvena ustanova Mlječanica i Banja Dvorovi. U toku je adaptacija i rekonstrukcija Banje Šeher u Banjaluci za čiju realizaciju je zadužen Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju dr Miroslav Zotović. Takođe u cilju osnivanja banje i bolnice Vlada Republike Srpske zadužila je gore pomenuti Zavod da pristupi izgradnji Banje Guber u Srebrenci.

Saznajte

Ko je otkrio dobrobiti termalnih voda i gdje su otvorene prve banje? Kako da pravilno uživate u wellness tretmanima i banjama? Kako da postignete najbolje rezultate za zdravlje svog tijela?

Istorija Wellnessa

Istorija blaženog kupališta i ideja wellnessa poznata je čovjeku još iz stare ere. Tako je Stari Rim bio poznat po termama, koje su služile za održavanje higijene i za očuvanje zdravlja, a ujedno i kao mjesto okupljanja i druženja.

Pročitajte više ovdje.

SAVJETI ZA UŽIVANJE

Znate li da su Finci zbog učestalih odlazaka u saunu manje podložni srčanim oboljenjima? Znojenjem izlaze toksini iz tijela, a 15 minuta u sauni u kojoj je temperatura oko 70 stepeni dovoljno je da tijelo izgubi preko 500 kalorija.

Pročitajte više ovdje.

NAJBOLJI REZULTATI

Sauna i wellness su i te kako korisni za zdravlje Vašeg tijela. Međutim, bez zdrave ishrane i vježbe nema ni potpunog oporavka. Detoks recepti su jedan od načina za najbolje rezultate.

Pročitajte više ovdje.

REZERVIŠI SVOJ TERMIN

Brzo i jednostavno rezervišite svoj wellness tretman ovdje.